Hoe meld ik me ziek?

Ben je ziek en kun je hierdoor geen lessen volgen? Laat het ons zo snel mogelijk weten!

Studenten jonger dan 18 jaar

  1. Afmelden door ouders/verzorgers
    Als je ziek bent en je niet naar school kunt komen, moeten je ouders/verzorgers je afmelden. Dit kan telefonisch (026 3129660) of per e-mail tussen 8.00 uur en 10.00 uur. Zorg ervoor dat je klas en studentnummer wordt vermeld, anders kunnen we het niet registreren.
  2. Ziekmelding geldt voor één dag
    Normaal gesproken geldt een ziekmelding voor één dag. We gaan ervan uit dat je de volgende dag weer naar school en/of stage kunt komen. Ben je langer ziek? Laat je ouder/verzorger dit dan melden tijdens het telefonisch contact of per e-mail.
  3. Overdag ziek?
    Haal een formulier bij de Servicedesk van je leslocatie, vul het in en laat het door een van je docenten ondertekenen. Lever het daarna weer in bij de Servicedesk. Je mag naar huis gaan nadat we een van je ouders/verzorgers hebben ingelicht.

Studenten 18 jaar of ouder

  1. Telefonisch ziekmelden
    Bel tussen 8.00 en 10.00 uur om je ziek te melden (026 3129660). Zorg ervoor dat je klas en studentnummer bij de hand hebt.
  2. Ziekmelding geldt voor één dag
    Normaal gesproken geldt een ziekmelding voor één dag. We gaan ervan uit dat je de volgende dag weer naar school en/of stage kunt komen. Ben je langer ziek? Meld dit dan tijdens het telefonisch contact.
  3. Overdag ziek?
    Haal een formulier bij de Servicedesk van je leslocatie, vul het in en laat het door een van je docenten ondertekenen. Lever het daarna weer in bij de Servicedesk.

Telefoonnummer

Het algemene telefoonnummer voor afmeldingen is 026 3129660.

E-mailadressen

Langdurig ziek of zwangerschap

Als je langere tijd niet naar school kunt komen vanwege ziekte of zwangerschap, moet je dit melden. Zo werkt het:

  1. Bij langdurige afwezigheid door ziekte wordt er gezamenlijk gekeken naar een plan en worden afspraken gemaakt. Dit doe je samen met je loopbaancoach en trajectbegeleider.
  2. Bij zwangerschap heb je als student recht op 16 weken zwangerschapsverlof. De partner heeft recht op 5 dagen aaneengesloten verlof.

Verlof aanvragen voor belangrijke momenten: Zo werkt het!

Soms zijn er hele belangrijke redenen waarom je niet naar school kunt komen, zoals een doktersafspraak, een speciale gebeurtenis of iets anders dringends. Als dat gebeurt, dien dan 3 dagen van te voren een verlof aanvraag in.

Hier is hoe je dat doet:

  1. Haal het formulier verlofaanvraag op bij de Servicedesk op je leslocatie of haal het online op in SBIS.
  2. Vul het formulier in en geef duidelijk aan waarom je verlof aanvraagt en voor welke datums. Ben je nog geen 18? Laat je ouders dit formulier ondertekenen.
  3. Lever het ingevulde formulier in bij de Servicedesk van je leslocatie of mail dit naar het mailadres van je opleidingslocatie (zie hierboven).
  4. Nadat je de verlofaanvraag hebt ingediend, wacht je op goedkeuring van school. Je zult bericht per e-mail krijgen of je verlof is goedgekeurd of niet.
  5. Als je verlof is goedgekeurd betekent dit niet dat je geen opdrachten hoeft te maken. Draag er zelf zorg voor dat je met docenten praat over hoe je gemiste lessen en opdrachten in kunt halen.

Extra vakantieverlof

Op vakantie buiten normale schoolvakanties? Dat kan alleen als je gezin in geen enkele schoolvakantie van dat jaar samen op vakantie kan door de aard van het werk van een van de ouders bijvoorbeeld door een seizoensgebonden beroep. Je mag niet in de eerste twee weken van het schooljaar op vakantie. Zo doe je een aanvraag:

  1. Haal het formulier vakantieaanvraag online op in SBIS.
  2. Vul het formulier in en voeg de motivatiebrief toe. Ben je nog geen 18? Laat je ouders dit formulier ondertekenen.
  3. Lever minimaal 8 weken van tevoren het formulier met motivatiebrief in, bij de Servicedesk van je leslocatie of stuur naar het e-mailadres voor verzuimmeldingen van de opleidingslocatie, zie hierboven.

Wat is ongeoorloofd verzuim?

  • Te laat
    De trein is te laat, verslapen Om welke reden je ook te laat bent: je moet je altijd (telefonisch) melden bij de Servicedesk voordat je de les ingaat.
  • Niet of onjuist afmelden bij afwezigheid
    Denk hierbij aan: niet afmelden, te laat afmelden of achteraf verlof aanvragen.
  • Eruit gestuurd!
    We hopen dat dit jou niet overkomt, maar als je uit de les wordt gestuurd, moet je je altijd melden bij de lesgevende docent na de les. Samen met je docent ga je in gesprek om wat voorgevallen is op te lossen.
  • Gewoon geen zin

Lees hier meer over verzuim.