Jouw weg vooruit

Jij bent het waard

Tobias

Tobias wist als kind al dat hij bakker wilde worden. Ik bakte het liefst iedere dag koekjes. Mijn ouders werden er soms gek van door de rommel, vertelt hij lachend. Nu, als eerstejaarsstudent van de BBL-opleiding Uitvoerend Bakker, zet hij zijn hobby om in werk. Het is echt leuk om dit samen met docenten te doen die óók gek zijn op bakken. Dat geeft zoveel energie!

Enthousiast

Tobias werkt vier dagen per week bij een bakkerij en gaat een keer per week naar school. In de bakkerij leer ik elke dag iets nieuws, zoals het maken van verschillende broden en het versieren van taarten. De mix van werken en leren is top; ik kan meteen toepassen wat ik op school leer.

Bij Rijn IJssel hebben we een project gedaan waarbij we onze eigen gebakjes moesten maken en presenteren. Docenten worden dan helemaal enthousiast van de ideeën van studenten. Ze gaan mee in je creativiteit, dat is leuk. En ik ben dan weer blij met de goede tips die ik van ze krijg om een nóg beter product neer te zetten.

Samen

Een speciaal moment voor Tobias was zijn eerste evaluatiegesprek met zijn praktijkbegeleider. Hij was onder de indruk van mijn enthousiasme en hoe snel ik dingen oppak. Hij waardeerde dat ik nieuwe recepten uitprobeer en veel vragen stel. We gaan nu samen werken aan mijn planning, met een plan van aanpak. Je hoeft niet alles alleen te doen, en dat is fijn.