Horeca

Koken in de horeca 18+

lege grootkeuken

Koken in de horeca 18+

Altijd al graag in de keuken willen werken en je willen ontwikkelen tot kok? Tijdens de cursus Koken in de horeca 18+ leer je de basisvaardigheden en -technieken van koken in de horeca.

In de horeca is een grote behoefte aan geschoolde koks. Je kunt gelijk aan de slag met werken en leren. Zo leer je de fijne kneepjes van het vak. Na het behalen van het examen ontvang je het mbo-certificaat: Koken in de horeca.

Wat leer je?

De opleiding Koken in de horeca 18+ bestaat uit vaktheorie en je krijgt regelmatig praktijklessen in onze professionele keukens.

Een greep uit de vaardigheden die je zult leren:

  • Inrichting van werkruimten
  • Snij-, kook- en bereidingstechnieken
  • Warenkennis
  • Ontvangen van bestellingen
  • Bereiden van soepen en salades
  • Hygiëne
  • Diverse groentebereidingen
  • Hoe je moet werken in een volop draaiende keuken

Voor wie?

Ben je zij-instromer, her- of doorstromer? Ben je werkende of werkzoekende? En wil jij het vak al werkend leren in een professionele keuken? Dan is de cursus Koken in de horeca 18+ geschikt voor jou.

Een toelatingseis is dat je minimaal 8 uur per week werkt in een erkend leerbedrijf in de horeca. Je bent minimaal 18 jaar.

Duur

De cursus beslaat 20 lesdagen.

Meer weten?

grootkeuken met medewerkers