Nieuws

Minister Bruins opent Techniekdag Arnhem op 5 oktober

24 september 2024

Op zaterdag 5 oktober opent minister Eppo Bruins van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Techniekdag Arnhem in het Rijn IJssel Tech Plaza. Deze feestelijke opening markeert ook de start van het landelijke Weekend van de Wetenschap. Dit evenement, dat op 5 en 6 oktober plaatsvindt, heeft dit jaar als thema "Hoe werkt het?".

Techniek voor iedereen
De Techniekdag Arnhem biedt kinderen van 8 tot 14 jaar een unieke kans om op een leuke en interactieve manier kennis te maken met de wereld van techniek. Op locatie, aan de Tivolilaan 40, kunnen bezoekers deelnemen aan diverse doe-activiteiten die de veelzijdigheid van techniek laten zien. Bedrijven en instellingen laten kinderen onder andere lassen, chemische proefjes doen, een mini-shovel besturen en meedoen aan een escape room.

Laatste Techniekdag dit jaar
De Techniekdag Arnhem is de vijfde en laatste Techniekdag die dit jaar in Gelderland door VNO-NCW Midden is georganiseerd. De vorige edities trokken samen al meer dan 12.000 bezoekers. De organisatie hoopt met deze Arnhemse editie de grens van 15.000 bezoekers te passeren.

Locatie en tijden
De Techniekdag Arnhem vindt plaats in het Rijn IJssel Tech Plaza, gelegen aan de Tivolilaan 40 in Arnhem. De dag duurt van 10:00 tot 16:00 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.techniekdag.nl/techniekdag-arnhem.