Nieuws

Rijn IJssel start Erasmus+ project voor duurzame vaardigheden

13 september 2024

Rijn IJssel doet mee aan het Erasmus+ project EBBD GRACE. Dit project geeft studenten van de opleidingen International Business en International Business & Marketing de kans om vaardigheden te ontwikkelen die bijdragen aan een duurzamere maatschappij. Het Europese programma wordt inclusiever en biedt studenten meer kansen op de arbeidsmarkt door hen micro-credentials te geven voor hun prestaties.

Een inclusiever en duurzamer programma

Ik ben dankbaar en trots dat het Erasmus+ National Agentschap ons project erkend heeft, vertelt projectleider Cynthia Woolderink. Met de steun van onze partners stakeholders hebben we er alle vertrouwen in dat we onze doelen waarmaken.

Wat houdt het project in?

EBBD GRACE, dat staat voor Green Competences & Recognition of Achievements through Credentials in EBBD, richt zich op twee hoofdthemas: duurzaamheid en micro-credentials.

Voor duurzaamheid ontwikkelt het projectteam een onderwijsunit met heldere leerdoelen, kennis en vaardigheden. Ook worden leeractiviteiten en trainingen voor docenten ontworpen. Het doel is om studenten uit te rusten met vaardigheden die bijdragen aan een duurzamere maatschappij.

Op het gebied van micro-credentials onderzoekt het team hoe studenten digitaal erkenning krijgen voor hun prestaties. Deze worden via het Europass Platform uitgegeven, wat hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

Europese samenwerking

Rijn IJssel is de coördinator van het project. We werken samen met vier andere Europese scholen:

  • Berufliches Schulzentrum 1 der Stadt Leipzig Wirtschaft und Verwaltung in Leipzig
  • Helsinki Business College Oy in Helsinki
  • Gustav-Stresemann-Wirtschaftsschule in Mainz
  • Nazaret Fundazioa in San Sebastián

Er zijn ook tien ondersteunende partners, zoals de HAN in Arnhem en EFVET in Brussel.

Belang van het project

Dit project bereidt studenten voor op de toekomst. Ze leren belangrijke duurzaamheidsvaardigheden en krijgen erkenning voor hun prestaties met micro-credentials. Dit maakt het programma inclusiever en biedt hen meer kansen op de arbeidsmarkt.

Planning

De kick-off vindt plaats van 21 tot en met 23 oktober bij Rijn IJssel in Arnhem. Het project duurt drie jaar en eindigt in de zomer van 2027. Gedurende het project worden resultaten gedeeld via de website van EBBD en andere kanalen.

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or national agency. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.