Feest! Vrijdag 24 mei vierden we samen met dertig regionale partners de startbijeenkomst van Tech@doptie bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Het kennis- en expertisecentrum ontwikkelt, ondersteunt en stimuleert hoe je mensgericht kan blijven werken met technologie in zorg, welzijn en onderwijs. Tech@doptie maakt het werk van de (toekomstig) professional toekomstbestendig met onderzoek, experimenteren en professionaliseren.
Interactieve hologram
Het startevent had als thema 'zicht op inzicht' en stond in het teken van ontmoeten, verbinden en inspireren. Bezoekers kregen een voorproefje van de toekomst door de nieuwste technologische innovaties. Een van de innovaties was een interactieve hologram die de werking van het menselijk hart demonstreerde.
Tijdens de bijeenkomst werden de vier programmalijnen van het practoraat gepresenteerd. Elke programmalijn wordt omgezet naar een werkgroep, waar partners zich bij kunnen aansluiten. De werkgroepen gaan actief aan de slag met wat het onderwijs en het werkveld nodig hebben op het gebied van technologische innovatie. Centraal in deze werkgroepen staan praktische en direct toepasbare vraagstukken.
Mylène Dousi, docent onderzoeker, belicht een succesvol voorbeeld uit de praktijk:
Techadoptie heeft onder andere voor de Driegasthuizengroep leerarrangementen verzorgd. Zo kunnen medewerkers zich inschrijven om kennis te maken met technologie voor hun werkveld. Het is mooi om te zien hoe innovaties ook echt geadopteerd worden in de praktijk.Impact maken
Tech@doptie is een samenwerking tussen Rijn IJssel, ROC Nijmegen en zorg- en welzijnsinstellingen.
Door samen op te trekken willen we echt waarde creëren en impact maken binnen het domein zorg en welzijn. Technologie is daarbij het middel voor innovatie. Ons motto is: als we het samen zien, gaan we het samen maken , aldus programmamanager Nico Blok.Christine Ziekman, directeur Zorg en Welzijn bij Rijn IJssel, sluit zich hierbij aan:
Deze samenwerking is voorwaardelijk om verder te komen. Door krachten te bundelen bereiden we ons voor op de kansen en uitdagingen in het werkveld. Ook partners onderschrijven het belang van samenwerken. Op de interactieve muur werden woorden als verbinding , kennis en samenwerking vaak genoemd.De toekomst
Tech@doptie werkt samen aan een stevige basis voor de toekomst met technologie. Wim Schouten, docent onderzoeker, kijkt positief vooruit: "Het was een middag vol verbinding, inspiratie en energie. Ik hoop dat Tech@doptie uitgroeit tot een bruisend systeem waar het werkveld, studenten en het onderwijs elkaar vinden op het gebied van innovatie." Wil je meer weten over de programmalijnen van Tech@doptie? Of ben je geïnteresseerd in de producten of leerarrangementen? Bekijk de website voor meer informatie.