Geldwijzer
Voor al je vragen over geld!
Als student krijg je met veel soorten inkomsten en uitgaven te maken: studiefinanciering van DUO, zorgverzekering, zorgtoeslag, lesgeld en studieboeken. Je hebt misschien extra inkomsten uit een bijbaantje en vaste uitgaven voor je smartphone-abonnement. Goed omgaan met je geld is dan best lastig. Hoe krijg je al die geldzaken op orde?
Wijzer met geld
Weet je niet precies hoe het zit met lenen, zorgtoeslag, bijverdiensten en meer van dat soort zaken? Of kom je geld tekort, weet je niet waar je recht op hebt en verlies je het overzicht? Dan kun je natuurlijk het internet afstruinen naar antwoorden op je vragen of
je neemt contact op met het Geldwijzerloket van Rijn IJssel. Een stuk eenvoudiger, want je hoeft het echt niet alleen uit te zoeken!Wanneer Geldwijzer?
Je kunt bij Geldwijzer terecht met al jouw vragen over de financiële kanten van studeren en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook als je behoefte hebt aan concrete hulp omdat je betalingsachterstanden hebt, staan we voor je klaar. Bij Geldwijzer geven we je informatie en advies en kijken wij samen met jou hoe je financiële zaken goed kunt organiseren, onder controle krijgt en dat zo houdt. Want als je financiën een puinhoop worden, ontstaan gemakkelijk schulden. De zorgen die je daarvan hebt werken weer door in je schoolprestaties en dat is wel het laatste wat je wilt!
Hoe werkt het?
Stuur een app of mail met je vraag naar Geldwijzer. Meestal kunnen we je vraag ook per mail of app beantwoorden, maar soms ligt het wat ingewikkelder. Dan maken we een afspraak met je voor een gesprek. Als het mogelijk is helpen we je direct of we verwijzen je door naar de juiste instantie.
Whatsapp: 06 14215988
E-mail: geldwijzer@rijnijssel.nl
Voorbeeldvragen
- Kan mijn studiefinanciering verlengd worden?
- Waarom krijg ik geen aanvullende beurs?
- Ik heb geen geld. Hoe betaal ik mijn lesgeld en of boeken?
- Waar moet ik op letten als ik kies voor een DUO-lening?
- Ik heb schulden. Hoe kom ik daar uit?
- Welke inkomsten kan ik verwachten?
- Waar moet ik aan denken als ik op kamers ga?
- Hoeveel kost het studentenleven eigenlijk per maand?
- Wat moet ik regelen als ik 18 word?
- Hoe kan ik mijn uitgaven budgetteren?